Search
Close this search box.

1Amstelveen aan Tafel (56): Rouw

Rouw

Een liefdevol boek over verlies, Ik ROUW van je geschreven door Claire van ’t Veen, was de aanleiding voor een gesprek over rouw.  Rouwen blijft moeilijk en tegelijkertijd onvermijdelijk, want we krijgen er allemaal in enige vorm vroeg of laat mee te maken. 

Claire schreef haar prachtige toegankelijke boek gelardeerd met mooie illustraties om anderen een handvat te geven hoe om te gaan met een groot verlies. Ze was naar een dergelijk boek op zoek toen haar slechts twee maanden oude dochter Lieke overleed. Omdat ze niet kon vinden wat ze zocht, nam ze het heft in eigen handen. Voor de uitzending hebben we haar geïnterviewd en zijn we ook op bezoek geweest bij Jeannette ter Haar van Ultima Memoria Uitvaartverzorging.

Eigen vingerafdruk van verdriet

In de studio praat Astrid de Craen  met Frans van Oldenmark over het pad dat hij gevolgd heeft, toen zijn vrouw werd gediagnosticeerd met alzheimer met dementie. Ook aan tafel zijn Caroline Selles van Mantelzorg & Meer, die de cursus ‘Rouwmantel’ verzorgt en Joke Schippers van het Centrum voor Steun bij Rouw en Verlies. En zoals Joke zeg: “Iedereen heeft zijn eigen vingerafdruk van verdriet”.

Advertenties