Zoeken
Sluit dit zoekvak.

35.000 repen leveren 140.000 euro op voor wederopbouw St. Urbanuskerk

De verkoop van de speciale chocoladerepen voor de herbouw van de St. Urbanuskerk in Bovenkerk heeft tot nu toe 140.000 euro opgeleverd. Over een maand, op derde paasdag 11 april, zal de actie definitief stoppen. In de afgelopen jaren werden ongeveer 35.000 repen aan de man gebracht.

Edwin Barentsen en Chris van den Helder bedachten de actie en kunnen met succes terugkijken op de afgelopen vier jaar.  Het initiatief werd door Bovenkerkse en Amstelveense bevolking massaal omarmd. In samenwerking met vele vrijwilligers werden via zo’n vijftien verschillende acties repen aan de man gebracht.

De opbrengst is overgemaakt aan de stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus. “Zij zorgen voor een goede besteding. Een voorbeeld daarvan is de vorig jaar bij elkaar gespaarde led-verlichting aan de buitenzijde van kerktoren,” aldus de bedenkers van actie.

In de laatste maand willen verkopers nog een keer knallen met de verkoop. Via de speciale website is de chocolade in ieder geval de komende maand nog te verkrijgen 

Advertenties