Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aanleg glasvezel boven A9 klaar: nu woningen Amstelveen-Zuid aan de beurt

De aanleg van glasvezelkabel in Amstelveen-Noord is klaar. De wijken Bankras/Kostverloren, Elsrijk en Stadshart zijn nu voorzien van de technologie waarbij vooral het verzenden van data aanzienlijk sneller gaat. Bij glasvezel is de zogenoemde upload zo goed als gelijk aan de downloadsnelheid. De kabel wordt aangelegd door KPN.

Nu de aanleg van glasvezelkabel in het noordelijke deel van Amstelveen is klaar wordt begonnen met het zuidelijke deel van Amstelveen. In het Oude Dorp zijn de werkzaamheden al gestart. Daarna volgen Keizer Karelpark, Bovenkerk en een gedeelte van Westwijk. Na de zomer start volgens planning de aanleg in Groenelaan en Middenhoven.

Snel versturen van data

Een klein gedeelte van de kern Amstelveen wordt niet meegenomen omdat daar al glasvezel ligt. Dat is het onderste gedeelte, onder de Schweitzerlaan, Asserring en Sacharovlaan. 

Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken): “Het is goed dat inwoners, organisaties en bedrijven de mogelijkheid hebben om glasvezel te nemen. Via glasvezelkabels kan namelijk heel snel en veel informatie verstuurd worden. Goede digitale infrastructuur is steeds belangrijker nu veel inwoners thuiswerken en steeds grotere hoeveelheden informatie digitaal verzonden worden. Voor inwoners die zich laten aansluiten op glasvezel is er geen verplichting om al gelijk een abonnement te nemen.”

De gemeente is in gesprek met een partij over de mogelijke aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Foto: Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai en relatiemanager Noord-Holland Michaja Wiener (KPN) bij de aanleg van glasvezel in het Oude Dorp.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner