Search
Close this search box.

Abraham, Albers en Toussaint genomineerd voor sporter van het jaar

Tijdens het Amstelveen Sportgala op vrijdag 10 februari 2023 wordt de Amstelveense Sporter van het Jaar gekozen. De genomineerden zijn paralympisch wielrenner Daniel Abraham Gebru, hockeyster Felice Albers en zwemster Kira Toussaint.

Magreet Tjoelker van Amstelveen Sport: “Er is bewust gekozen voor Sporter van het Jaar en niet Sportman dan wel Sportvrouw van het Jaar. Iedereen welkom in de sport, een inclusieve samenleving is in Amstelveen het uitgangspunt.  Echt iedereen moet mee kunnen doen aan sport. Wie regelmatig sport en beweegt, voelt zich gelukkiger en geniet meer van het leven. Sport haalt mensen uit hun isolement en verbindt grote groepen. Sport bevordert een actieve gezonde leefstijl voor mensen mét en zonder beperking of chronische ziekte. Sport moet een plek zijn waar ook bijvoorbeeld ouderen, mensen met een laag inkomen, de LHBTI+ community én mensen met verschillende culturele achtergronden zich thuis kunnen voelen. Iedereen moet kunnen meedoen en iedereen hoort erbij.”

Naast de beste sporter wordt er 10 februari in het Herman Wesselink College ook het talent van het jaar gekozen. Dit jaar zijn de genomineerden Lexi Muggleton (rugby) , Jenna Telles (karate) en Isabel van den Berg (atletiek). Verder zijn er prijzen voor de coach van het jaar,  de vereniging van het jaar en de vrijwilliger van het jaar. Een van de jaarlijkse hoogtepunten tijdens het sportgala is de uitrekking van de Peter Post oeuvre award. De avond wordt afgesloten met huldigen van alle Amstelveense kampioenen.

 

 

 

 

Advertenties