Search
Close this search box.

Afsluiting Amsteldijk tussen de gemeentegrens Amstelveen en Zorgvlied

Amsteldijk

De gemeente Amsterdam gaat van maandag 23 oktober 2023 tot en met eind januari 2025 werkzaamheden uitvoeren op de Amsteldijk tussen de gemeentegrens met Amstelveen en de Zuidelijke Wandelweg. Dit komt neer op het stuk achter Amstelpark tot en met begraafplaats Zorgvlied.

De werkzaamheden bestaan uit het verhogen van de Amsteldijk inclusief het opnieuw aanleggen van de voetpaden, fietspaden, rijbaan en parkeervakken. Ook wordt het Jaagpad opnieuw ingericht.

Tegelijkertijd vervangen Stedin, Liander en Waternet alle aanwezige kabels en leidingen. Door deze werkzaamheden is de Amsteldijk afgesloten voor het verkeer. Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd.

Zorgvlied bereikbaar

Tijdens de afsluiting gelden diverse omleidingen. Gemotoriseerd verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de President Kennedylaan en Europaboulevard. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Zuidelijke Wandelweg, Gelrestraat, Europaboulevard en De Borcht.
Voetgangers kunnen de werkzaamheden nog wel passeren. Begraafplaats Zorgvlied blijft te allen tijde bereikbaar. Met duidelijke bebording worden begrafenisstoeten, bezoekers, en leveranciers verwezen naar de juiste routes.

Meer informatie op de website van de gemeente Amstelveen.

Foto: Google Maps

Advertenties