Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alsnog vrij parkeren in het weekend op parkeerplaats Sportpark ’t Loopveld

Het parkeerterrein aan de Saskia van Uylenburgweg bij Sportpark ’t Loopveld wordt toch weer vrij parkeren in het weekend. Onlangs besloot de gemeente het terrein om te toveren tot een blauwe zone. Omdat er veelvuldig gebruikt van werd gemaakt door langparkeerders mocht je er nu nog maar maximaal 3,5 uur staan. Dit tot grote ontevredenheid van de sportclubs.

Wim Pielage, voorzitter van cricketclub AAC, was groot tegenstander van het genomen besluit. “Mede ook omdat wij niet gekend waren in de plannen van de gemeente. Wij werden dus echt van de ene op de andere dag overvallen door dit besluit. Je snapt dat het als cricketclub niet echt wenselijk is dat je er maar 3,5 uur mag parkeren. Een cricketwedstrijd duurt een hele dag.”

Aanleiding voor de gemeente om van de parkeerplaats een blauwe zone te maken is omdat er steeds meer langparkeerders gebruik maakten van het terrein. Zij namen zo’n honderd van de 300  plaatsen in beslag.

Na bezwaar van de sportclubs, die afgelopen weekend gelijk te maken kregen met diverse boetes omdat auto’s er langer dan 3,5 uur stonden,  besloot de gemeente het nieuw besluit in het weekend te laten varen. Pielage: ‘’De gemeente heeft onze problemen goed begrepen en snel gehandeld. Als het goed is, zijn voor dit weekend alle borden vervangen zodat onze sporters gewoon weer zonder angst voor een boete kunnen parkeren.”

Van maandag tot en met vrijdag blijft de parkeerplaats een blauwe zone waar je maximaal 3,5 uur mag staan. Deze regel geldt echter tot 18.00 uur ’s avonds. Daarna is het vrij parkeren.

Advertenties

Accuraat