Search
Close this search box.

Amstelveen blaast functie van Stadsdichter weer nieuw leven in

De gemeente Amstelveen gaat de functie van Stadsdichter weer nieuw leven inblazen. Sinds het vertrek van Matthijs den Hollander als lokale poëet in 2021 werd er niet gezocht naar een opvolger. Daar brengt de gemeente nu verandering in. 

De opvolger van Koos Hagen (2010-2013) en Matthijs den Hollander (2013-2021) moet zich voor 6 november inschrijven. Als er genoeg aanmeldingen zijn, wordt er een selectie gemaakt van dichters die tijdens een feestelijke verkiezingsavond op 30 november gaan uitmaken wie de functie mag vervullen.  

Met verve

De Stadsdichter krijgt overigens een kleine vergoeding voor de werkzaamheden en schrijft ongeveer een keer per maand een gedicht over Amstelveen. Voorwaarde is wel dat de dichter zijn werk met verve kan voordragen bij bijzondere gebeurtenissen en evenementen. “Een stem van de stad die altijd de juiste woorden weet te vinden. En natuurlijk moet de toekomstige stadsdichter niet bang zijn om voor een breed en talrijk publiek op te treden,” licht de gemeente toe.

Van de Stadsdichter wordt ook verwacht dat hij of zij in Amstelveen woonachtig is en bereid is om minimaal twee jaar de functie te willen vervullen. Meer informatie is te vinden via deze link

Video: Tien jaar geleden werd ook een zoektocht naar een nieuwe Stadsdichter geopend. Dit werd uiteindelijk Matthijs den Hollander.  

Advertenties