Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amstelveen dankt tweede plaats in Atlas voor gemeenten aan bereikbaarheid, veiligheid en onderwijs

Atlas

De gemeente Amstelveen heeft de tweede plaats op de woonaantrekkelijkheidsindex in de Atlas voor Gemeenten voornamelijk te danken aan de goede scores op het gebied van bereikbaarheid, veiligheid, groen in de straat en onderwijs.

Lees ook: Amstelveen naar tweede plek in ranglijst aantrekkelijkste steden om te wonen

Bij de Atlas die jaarlijks wordt uitgebracht door Atlas Research scoort Amstelveen al sinds jaar en dag goed. Het onderzoek heeft altijd plaats onder de vijftig grootste gemeenten van Nederland. Amstelveen is in de regel in de top terug te vinden als het gaat om de belangrijke componenten die aan de basis van de lijst staan.

Podiumkunsten

Veiligheid is een belangrijke component. Ondanks dat er in onze gemeente nog wel eens een hoofdstedelijke afrekening plaatsvindt, steekt Amstelveen er met kop en schouders bovenuit als het om veiligheid gaat. Opvallend is de hoge notering in het lijstje podiumkunsten (7de). De aanwezigheid van een schouwburg en poppodium voor een relatief kleine stad dragen hier voor een belangrijk deel aan bij.

Tekst gaat verder onder tabel

Daarnaast is Amstelveen ook zeer goed bereikbaar. Volgens de Atlas van Gemeenten zijn we zelfs de beste bereikbare stad van Nederland. Zowel binnen als buiten de spits. De aanwezigheid van voldoende scholen en universitair onderwijs in Amsterdam bezorgen Amstelveen een zevende plek op het gebied van onderwijs.

Sociaal-economisch

Op de sociaal-economische index pakt Amstelveen een vierde plaats. Zo kent onze stad het minst aantal arbeidsongeschikten in vergelijking met de andere 49 steden. Ook als het gaat om het lage aantal bijstandsgerechtigden scoort Amstelveen prima met een tweede plaats. Op het gebied van het aantal werklozen (33ste plaats) en de participatie van vrouwen (plek 28) valt echter nog voldoende te verbeteren.

De tweede plaats voor Amstelveen heeft op social media de nodige verontwaardiging opgeleverd. Hoe kan het wormvormige aanhangsel van Amsterdam zo hoog scoren? Het levert grappige reacties op, waarbij zelfs de toewijzing van het WK aan Qatar erbij wordt gesleept.

Advertenties