Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Amstelveen geen koploper op gebied van openbare toiletten

De gemeente Amstelveen is negen plaatsen gedaald in de ranglijst van meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland. In de lijst van de 345 beoordeelde gemeenten Amstelveen terug te vinden op de 172ste plek met een rapportcijfer van 4,8. De meeste toiletvriendelijke gemeente in Nederland is Veere. Bovenbuurman Amsterdam scoort ook hoog met een achtste plek.

De Maag Lever Darm Stichting rangschikt elk jaar alle gemeenten in samenwerking met de HogeNood-app. Deze app maakt meer dan 8.000 toiletten in Nederland vindbaar. Zes indicatoren bepalen de plek die elke gemeente krijgt in de ranglijst.

“Toiletten zijn niet alleen van belang voor 3,5 miljoen buik- en blaaspatiënten, maar voor ons allemaal,” aldus Ivo Thonon, woordvoerder van de Maag Lever Darm Stichting. “Eén op de drie mensen geeft aan dat het tekort aan toiletten invloed heeft op hun levenskwaliteit. Het beperkt hun bewegingsvrijheid bij onder andere het winkelen, evenementenbezoek en het uitgaan. De Toiletalliantie pleit er daarom voor dat er in stadscentra en recreatiegebieden als parken om de 500 meter een toilet moet zijn. Dat is nog in lang niet alle gemeenten het geval en daarom blijven we strijden voor voldoende.”

Foto: pxhere

 

Advertenties

Accuraat