Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Amstelveen in 24 hours: ‘Een tram die niet kan zinken en een Pasar Malam die stiekem toch anders heet’

Onze gemeente stond zaterdag in het teken van 24 hours in Amstelveen. Een dag waarop veel organisaties, ondernemers, clubs en verenigingen zich presenteren. Bezoekers konden terecht bij meer dan 45 activiteiten. Het heerlijke zonnetje zorgde er mede voor dat het een bijzonder goed bezocht evenement werd.

Amstelveen liet zich zaterdag dan ook van haar beste kant zien. Veel bezoekers ontdekten dat er in onze gemeente veel meer te doen is dan ze denken. Zo werden er in het bijvoorbeeld in het gebouw van de SAKB (Stichting Amstelveense Kunstbelangen) aan de Ouderkerkerlaan diverse workshops gegeven. Voor sommige een verrassing dat er zoveel gebeurt in de dit schoolgebouw waar vroeger de Christelijke ULO was gevestigd.

Theeceremonie

Veel drukte was er bij een echte Japanse theeceremonie. Maar ook het Japanse bloemschikken (ikebana) kon op veel belangstelling rekenen. De nadruk wordt hierbij vooral gelegd op de compositie en eenvoud. De manier van werken onderscheid zich dan ook van de Nederlandse manier waar uitbundigheid een van de vaste ingrediënten is.

Bezoekers van 24h Amstelveen konden ook meereizen met de Museumtram. Tijdens dit ritje werden de reizigers verrast met een optreden van Musicalvereniging OVA Amstelveen. De leden zongen enkele stukken uit de musical die de ze komend weekend vertolken in Schouwburg Amstelveen: “Gelukkig kan de tram niet zinken,” was een kreet die een van de passagiers de kapitein toevertrouwde.

Malam is Raya

Bij kringloopwinkel De Boem werd een Pasar Malam gehouden. Al werd al snel gezegd dat de term Pasar Malam niet de juiste is als er overdag een Indonesische bazar wordt gehouden. Dan spreekt men van Pasar Raya. Weer wat geleerd!

Verslaggever Ernst Jan Wilhelmis maakt een rondje tijdens 24 hours in Amstelveen. Bekijk de video!

Advertenties