Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amstelveen lanceert nieuw Bomenplan met hulp van inwoners

Amstelveen werkt aan een nieuw Bomenplan om de groene kernkwaliteit van de stad te behouden en te versterken. Wethouder Groen en Duurzaamheid, Floor Gordon, kondigde de ontwikkeling van dit plan aan en roept daarbij de hulp van inwoners in. Het plan richt zich op het in kaart brengen, beheren, behouden en beschermen van de circa 36.500 bomen in de stad.

Gordon benadrukt het belang van burgerparticipatie: “Amstelveen wil haar kernkwaliteit als groene stad behouden en versterken. In het nieuwe Bomenplan brengen we ons bomenbestand van circa 36.500 bomen in kaart. Ook staat er in hoe we deze bomen beheren, behouden en beschermen. We horen graag van inwoners wat zij belangrijk vinden in dit Bomenplan, dus ik hoop dat zoveel mogelijk Amstelveners hun mening laten horen!”

Inwoners kunnen hun mening geven door een digitale enquête in te vullen via het online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl. Daarnaast organiseert de gemeente drie bomenwandelingen. Tijdens deze wandelingen kunnen inwoners in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente over diverse dilemma’s en situaties die in alle wijken spelen. Zelfs als de wandeling niet door de eigen wijk of straat gaat, is het de moeite waard om mee te gaan. Een wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en aanmelden kan via het participatieplatform.

De wandelingen vinden plaats op de volgende data en locaties:

  • Dinsdag 11 juni om 19.00 uur in Amstelveen Zuid. Start bij bushalte Groenhof (naast winkelcentrum Groenhof).
  • Vrijdag 14 juni om 15.30 uur in Amstelveen Centrum. Start voor de ingang van het raadhuis aan Laan Nieuwer Amstel 1.
  • Dinsdag 18 juni om 19.00 uur in Amstelveen Noord. Start voor de hoofdingang van winkelcentrum Bankrashof aan de Oranjebaan zijde.

Naast de enquête en wandelingen moedigt de gemeente inwoners aan om hun mooiste bomenfoto in te sturen naar bomenplan@amstelveen.nl. In een paar regels kunnen zij het persoonlijke verhaal achter de foto vertellen. In het najaar publiceert de gemeente de drie mooiste foto’s.

Met deze initiatieven hoopt Amstelveen de betrokkenheid van haar inwoners te vergroten en samen te werken aan een groenere toekomst voor de stad.

Advertenties

Accuraat