Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amstelveen-trainer Norbert Alblas zet punt achter professionele keeperscarrière 

Norbert Alblas (29) zet na dit seizoen definitief een punt achter zijn keeperscarrière. De Amstelveense profvoetballer, die ook hoofdtrainer bij AmstelveenHeemraad is, heeft het besluit genomen nadat hij voor de derde keer een knieblessure opliep.

,,Ik heb twee keer eerder mijn kruisband afgescheurd, dus ik wist meteen dat het mis was’’, vertelt Norbert Alblas op de website van zijn club Excelsior. ,,Het opvallende was dat het de eerste twee keer mijn rechterknie was nu is het de linker. Maar ik wist dus wel hoe het voelde. Nadat het gebeurd was, speelde direct door mijn hoofd om met keepen te stoppen.’’

Ajax

Norbert Alblas begon met keepen bij VV Amstelveen Heemraad. In 2006 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van AZ, waar hij vijf seizoenen speelde. Vervolgens keepte hij bij Ajax, NEC en TOP Oss. In 2022 tekende hij een contract bij Excelsior, waar hij tweede doelman was achter Stijn van Gassel.

Alblas richt zich vanaf nu volledig op zijn trainerscarrière: ,,De laatste jaren ben ik al bezig om me te ontwikkelen als trainer. Aan het eind van dit seizoen hoop ik mijn UEFA-B diploma te behalen om me van daaruit verder te ontwikkelen richting een baan als hoofdtrainer. Daar ga ik me nu op richten. Als trainer ga ik er alles aan doen om verder te komen dan als keeper, dus ook op dat gebied wil ik het hoogst haalbare halen.’’

Foto Hans van Beek

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner