Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amstelveen vervangt afvalpassen voor duurzame afvaltags

Vanaf eind juni vervangt de gemeente de huidige afvalpassen voor afvaltags. Met de afvaltag kunnen bewoners, net als met de afvalpas, de ondergrondse restafvalcontainer of de bovengrondse GFE-container voor groente, fruit en etensresten openen. Ieder huishouden ontvangt gratis twee afvaltags en kan deze direct gebruiken.

Wethouder Afvalbeheer Frank Berkhout: “We vervangen de afvalpassen voor afvaltags omdat deze langer meegaan. Waar bewoners soms na een paar jaar al een vervangende pas moesten aanvragen, gaan deze tags zeker tien jaar mee. De tag is stevig, 100% recyclebaar en voor 65% gemaakt uit gerecycled materiaal. Dat is prettig voor bewoners én het milieu.”

Het versturen van de afvaltags gaat gefaseerd. Bewoners in Amstelveen-Noord (ten noorden van de A9) ontvangen de afvaltags tussen donderdag 29 juni en zaterdag 8 juli 2023. In Amstelveen-Zuid (ten zuiden van de A9) ontvangen bewoners de tags tussen dinsdag 11 juli en zaterdag 22 juli 2023. Bewoners van studentencampus Uilenstede en bedrijven ontvangen geen afvaltags. De oude afvalpas werkt nog tot en met maandag 24 juli 2023 en mag weggegooid worden bij het restafval.

Gebruik nieuwe afvaltag

De afvaltag werkt op dezelfde manier als de afvalpas. Door de tag goed op de cirkel van de kaartlezer te leggen, opent de ondergrondse restafvalcontainer of de bovengrondse GFE-container. Het kan een paar seconden duren voor er een klik te horen is en de container open kan. De afvaltag werkt bij dezelfde containers als de afvalpas. De afvaltag kan aan de sleutelbos gehangen worden door het gat in de tag.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over de afvaltag kunnen bewoners terecht op amstelveen.nl/afvaltag.

Advertenties

Accuraat