Search
Close this search box.

AmstelveenBeach succesvol gestart, nog negen dagen sportief plezier op Stadsplein

amstelveenbeach

De eerste drie dagen van AmstelveenBeach op het Stadsplein in Amstelveen zijn succesvol verlopen. Het evenement begon op zaterdagochtend 15 juni met een beachvolleybalwedstrijd tussen het college van B&W en het managementteam van AmstelveenSport, waarbij AmstelveenSport als winnaar uit de bus kwam na een spannende derde set.

Zaterdag stond ook in het teken van de SportExperience, waar bezoekers konden deelnemen aan clinics en workshops van diverse sportverenigingen. De dag werd afgesloten met vrij sporten op het zand, waarbij veel mensen spontaan meededen aan beachvolleybal of pickleball.

Op zondag 16 juni begon de dag met een yogales, georganiseerd in samenwerking met de Ambassade van India en andere stichtingen. Meer dan 65 deelnemers namen deel aan deze sessie. Aansluitend vond er een Beach Badminton toernooi plaats en het Oranje EK Kick-off Festijn, waar bijna 600 kinderen deelnamen aan oud-Hollandse spelletjes.

Clinics

Maandag 17 juni startten de clinics voor Amstelveense schoolkinderen. Trainers van rugbyclub ARC, volleybalvereniging AMVJ-Martinus en korfbalvereniging Oranje-Nassau verzorgden de lessen, ondersteund door studenten van MBO College Amstelland. Deze clinics zullen dagelijks plaatsvinden tot het einde van AmstelveenBeach.

Vanavond, dinsdag 18 juni, vindt het Bedrijven Beachvolleybal Toernooi plaats, met de finale rond 21:00 uur. 

AmstelveenBeach duurt nog tot en met donderdag 27 juni en biedt een breed scala aan activiteiten. Hoogtepunten van de komende dagen zijn onder andere de VrijMiBeach op vrijdag 21 juni, de PickleBall toernooien op zaterdag 22 juni, het eredivisie beachvolleybaltoernooi Queen & King of the Court op 22 en 23 juni, het Horeca Beachvolleybaltoernooi op maandagavond 24 juni, de Parkspelen op woensdagmiddag en het KidsFestival op zondag 23 juni. Daarnaast is er altijd ruimte voor vrij sporten.

Het volledige programma en meer informatie over de diverse activiteiten en toernooien zijn te vinden op amstelveenbeach.nl.

Foto: Carly Donaldson

Advertenties