Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amstelveens noodweer verwacht in de avond: piek tussen 17.30 en 19.00 uur

Volgens de weersvoorspellingen gaat ook Amstelveen niet aan het noodweer ontkomen. De voorspellingen van de diverse weersites liggen wel wat uit elkaar maar duidelijk is dat vanavond lekker op een terrasje zitten geen slim idee is.

Ondanks hypermoderne weercomputers is pas aan het einde van de middag in te schatten hoe zwaar het zal losgaan in Amstelveen. Op het ogenblik staan zware onweersbuien met windstoten en hagel op de rol. Toch wordt er nu ook al gezegd dat het noordwesten van Nederland minder zwaar getroffen zal worden dan de rest van Nederland. De piek zal vooralsnog komen te liggen tussen 17.30 en 19.00 uur.

Derde helft Amstelveen Beach gaat sowieso door

De weersvoorspellingen worden door de organisatie van Amstelveen Beach nauwlettend in de gaten gehouden. Voor vanavond staat het uitverkochte bedrijfsvolleybal op het programma. Veel (Amstelveense) bedrijven zijn dan aanwezig op het Stadsplein.

Margreet Tjoelker van AmstelveenSport hierover: “Het toernooi gaat door. Uiteraard staan we niet op het veld als het onweert. Om 18.00 uur verzamelen de teams op het Stadsplein. Dan bepalen we of we het toernooi inkorten, later beginnen of wat dan ook.” Lachend: “De derde helft gaat sowieso door!”

Diverse weermannen adviseren in ieder geval om spullen die gemakkelijk wegwaaien uit tuin of van balkon binnen te halen.

Foto: buienradar/1Amstelveen

Advertenties