Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amstelveens Toneel Publieksprijs 2022-2023 naar ‘De Jaren’ van Het Nationale Theater

De Amstelveens Toneel Publieksprijs 2022-2023 is gewonnen door ‘De Jaren’ van Het Nationale Theater. Het stuk werd door 96 procent van het publiek als ‘fantastisch’ betiteld. Cees Debets, directeur van Het Nationale Theater, nam de prijs gistermiddag in ontvangst uit handen van Dianne Zuidema, directeur en programmeur van Schouwburg Amstelveen.

De Jaren is een voorstelling van regisseur Eline Arbo, naar de Europese bestseller van Annie Ernaux. Vijf actrices vertellen samen het leven van één vrouw, tegen de achtergrond van een in hoog tempo veranderende wereld. De toneelproductie van Het Nationale Theater kreeg niet alleen lovende kritieken van de pers, maar weet dus ook het publiek van Schouwburg Amstelveen in het hart te raken. ‘Het geheel gaf mij kippenvel’ en ‘Zo geweldig gespeeld: alle vijf de actrices vertolkten hun rol zo bijzonder,’ zijn enkele van de enthousiaste reacties.

De Amstelveense Toneel Publieksprijs

De Amstelveense Toneel Publieksprijs is in het leven geroepen om de toneelvoorstellingen extra in het zonnetje te zetten. De grote veelzijdigheid, maatschappelijke én persoonlijke impact van toneel maakt dat de schouwburg extra aandacht aan dit genre wil schenken.

Advertenties