Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amstelveens VVD-raadslid Victor Frequin wordt wethouder Ouder-Amstel

Het Amstelveense VVD-gemeenteraadslid Victor Frequin (68) wordt wethouder van de gemeente Ouder-Amstel (Ouderkerk en Duivendrecht). De VVD draagt Frequin voor als opvolger van wethouder Barbara de Reijke, die burgemeester wordt van Blaricum.

“Wij zijn erg verheugd dat we zo snel zo’n goede opvolger hebben kunnen vinden. Er ligt een grote opgave voor onze gemeente. Daarom is het belangrijk dat de opvolger van Barbara er meteen staat. Wij zijn ervan overtuigd dat Victor met zijn brede ervaring dat kan”, aldus de Ouder-Amstelse VVD-fractievoorzitter Frans Slats. De gemeente Ouder-Amstel zal de komende jaren door nieuwbouw flink groeien.

Victor Frequin, die onder andere directeur was van een architectenbureau, is sinds 2010 gemeenteraadslid voor de VVD in Amstelveen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 stond hij negende op de VVD-lijst en kwam hij net niet rechtstreeks terug in de raad (de VVD behaalde acht zetels). Toen lijsttrekker Herbert Raat opnieuw werd geïnstalleerd als wethouder, kon Frequin zijn plek in de gemeenteraad opnieuw innemen. Frequin is woordvoerder namens de VVD op sociale onderwerpen. In Ouder-Amstel krijgt Frequin als wethouder de portefeuille financiën.

De nieuwe Ouder-Amstelse wethouder woont sinds 1987 in Amstelveen (Elsrijk). Als de gemeenteraad van Ouder-Amstel ermee instemt, is het niet verplicht dat Frequin verhuist.

Advertenties