Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Amstelveense Katja Snoeijs maakt eerste WK doelpunt

De Amstelveense Katja Snoeijs heeft haar eerste doelpunt op een Wereldkampioenschap voetbal gemaakt. De spits van het Engelse Everton scoorde in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Vietnam de tweede treffer. Oranje plaats zich als groepswinnaar voor de volgende ronde.

Snoeijs, die begon met voetballen bij Sporting Martinus is bezig aan haar eerste grote toernooi. In het eerste duel tegen Portugal begon ze nog op de bank, maar tegen de Verenigde Staten en Vietnam had bondscoach Andries Jonker een basisplaats voor haar ingeruimd.

In de elfde minuut schoot Snoeijs, net binnen de zestienmeter, hard binnen. Het betekende de 2-0 voor Oranje. “Dit is echt heel lekker. Gelijk al die vroege goals en mijn eerste WK-doelpunt. Erg fijn”, reageerde Snoeijs direct na afloop voor de camera van de NOS.

“Het is een mooie mijlpaal. Het hele toernooi is het al genieten en met die goal helemaal. Het zelfvertrouwen is alleen maar gegroeid. We wisten natuurlijk al wat we kunnen, maar we zijn zo gretig. Het niveau gaat echt omhoog. Deze zege stelt natuurlijk niet veel voor, maar ik denk dat we van iedereen kunnen winnen.”

Snoeijs debuteerde op 8 november 2019 voor Oranje. Een jaar later maakte ze tegen Estland haar eerste doelpunt. De Amstelveense heeft nu elf keer gescoord in negentien wedstrijden in het Nederlands elftal.

Nederland heeft zich dus al poulewinnaar geplaatst voor de achtste finale. Daarin is Italië of Zuid Afrika zondagochtend om 04:00 uur de tegenstander. Of Snoeijs dan weer in de basis zal beginnen is nog even afwachten.

Foto KNVB media

Advertenties