Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Amstelveense Maha start inzamelingsactie voor Turkije en Syrië: ‘Mijn familie moet in de auto slapen’

Met een gebroken hart kijkt de van oorsprong Syrische Maha nog eens naar de verschrikkelijke beelden van de aardbeving in Syrië en Turkije. Haar familie verblijft in Turkije en is veilig maar ze wil getroffenen in het gebied hulp bieden. Daarom is ze inzamelingsactie begonnen. “Alle kleine beetjes helpen…”

De Amstelveense Maha woont al acht jaar in Nederland en werd zondagnacht via de Whatsapp op de hoogte gebracht van de aardbeving. “Mijn familie vertelde dat ze buiten op straat stonden en erg bang waren. Ze vroegen of ik voor ze wilden bidden.” Maha bleef het nieuws volgen. Want al is haar familie veilig, haar hart is bij alle slachtoffers en gewonden. “Ik slaap al drie dagen slecht.”

Instortingsgevaar

De slechte nachtrust wordt ook veroorzaakt door de bizarre omstandigheden waarin de overlevenden nu moeten bivakkeren. Door instortingsgevaar is terugkeer naar de huizen uitgesloten. Daarbij zijn de temperaturen buiten ook nog eens heel laag waardoor gevaar voor onderkoeling bestaat. Enkele familieleden brengen de nacht in auto’s door om het toch een beetje warm te krijgen.

Maha is dan ook fanatiek begonnen om hulp te bieden. “In samenwerking met een organisatie zamel ik nu schone warme kleding in. Zo is het mogelijk om vandaag (woensdag) tot 24.00 uur nog spullen naar De Meent aan de Orion te brengen. Zo kunnen we het verschil maken.”

Morgen (donderdag) kunnen warme kledingstukken, dekens en jassen worden afgeleverd bij RTVA/1Amstelveen aan de overkant. Bij RTVA zijn de deuren open van 10.00 tot 17.00 uur.

Zelf naar Turkije

Met alleen kleding inzamelen is Maha er echter nog niet. “Ik hoop dat ik naar Turkije kan gaan om alle mensen echt te helpen. Alleen zijn alle vliegvelden dicht voor particuliere vluchten.”

Advertenties