Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amstelveense profvoetballer Carel Eiting verliest in arbitragezaak van werkgever FC Volendam

De Amstelveense profvoetballer Carel Eiting heeft een arbitragezaak die hij had aangespannen tegen zijn club FC Volendam op alle punten verloren. De 25-jarige Eiting wilde een transfer naar FC Twente afdwingen maar werd uiteindelijk op de vingers getikt door de arbitragecommissie.

Carel Eiting heeft vorig seizoen bewust voor FC Volendam gekozen. De club moest als springplank dienen naar een club in een van de vijf grote competities in Europa. Een en ander is ook contractueel vastgelegd.

Toch verschillen Volendam en Eiting over de precieze invulling van de afspraken. Daarnaast heeft Eiting uiteindelijk gekozen voor een Nederlandse club omdat (geschikte) aanbiedingen uit de vijf grote competities uitbleven.

Lees hier het vonnis van de arbitragecommissie van de KNVB

Voormalig Ajacied Eiting bereikte een akkoord met FC Twente. Opmerkelijk omdat de clubs zelf nog geen akkoord hadden bereikt. In de voetbalwereld is het gebruikelijk dat clubs eerst met elkaar praten voordat de speler gaat onderhandelen over een contract.

Transfersom

Groot struikelblok bij een overstap naar Twente is de transfersom. Eiting, die ook wel De Professor wordt genoemd, stelt dat deze gelimiteerd is terwijl Volendam dit betwist. FC Twente was bereid om een bedrag van rond de vijf ton op tafel te leggen. Veel te weinig volgens de club uit het vissersdorp. Eiting zou in de ogen van Volendam een transferwaarde van 2,5 miljoen. De doorgaans redelijk betrouwbare voetbalsite Transfermarkt bevestigt dit ook.

De arbitragecommissie van de KNVB heeft nu geoordeeld dat Volendam in z’n recht staat om een hogere transfersom te eisen. Ondertussen zijn de verhoudingen tussen Eiting en Volendam wel gespannen. De oud-leerling van het KKC heeft zich ziek gemeld en speelde niet mee in de eerste twee competitiewedstrijden van FC Volendam. De eerstvolgende wedstrijd van de club is 3 september tegen, jawel, FC Twente.

Foto: persafdeling FC Volendam

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner