Search
Close this search box.

Amstelveense trainers Vos en Van ’t Schip moeten dolend Ajax weer op koers brengen

Voetbaltrainers Dave Vos en John van ’t Schip moeten het diep gezonken elftal van Ajax weer op koers brengen. De twee gaan het gat dat de Haagse trainer Maurice maandag achterliet opvullen. Vos en Van ’t Schip hebben Amstelveense roots en moeten het tij keren in afwachting van de komst van een definitieve nieuwe trainer voor het Amsterdamse vlaggenschip.

Dave Vos is op het ogenblik trainer van Jong Ajax en gaat de komende twee wedstrijden tegen Brighton & Hove en PSV Hedwiges Maduro assisteren. In tegenstelling tot Maduro heeft Dave Vos wel de benodigde trainerspapieren. Zoals het er nu naar uitziet zal Vos na deze wedstrijden weer de leiding over Jong Ajax nemen.

Lees ook: Amstelvener Dave Vos keert terug als trainer bij Jong Ajax

Daarna moet John van ‘t Schip voor de rest van het seizoen plaats gaat nemen in de stuurhut. Hij moet het aan lagerwal geraakte team weer rechttrekken en er in ieder geval voor zorgen dat Ajax aan het einde van de competitie in veilige haven is. Dat wil zeggen, minimaal Europees voetbal binnenhaalt.

Van ’t Schip verloor kortgeleden zijn vrouw Danielle. Al voor die tijd was duidelijk dat de tegenwoordig in Bussum wonende trainer een functie bij Ajax zou gaan vervullen. Dat zou in eerste instantie een functie in het technisch hart van de club zijn.

Advertenties