Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Amstelveense wielrenster Riejanne Markus babbelt even bij met Apple-baas Tim Cook

tim cook

Hij is er eentje in de categorie Elon Musk en Bill Gates en praat zo af en toe gewoon even bij met de Amstelveense wielrenster Riejanne Markus. Apple-baas Tim Cook nam afgelopen maandag namelijk uitgebreid de tijd om te luisteren naar haar ervaringen met technologie binnen het wielrennen.

Riejanne Markus komt uit voor de Jumbo-Visma ploeg. Deze wielrennersploeg zet veel in op innovatie en daarom was Cook op bezoek bij de wielerploeg. De wereldberoemde CEO van Apple liet op X (Twitter) weten: “Als wielrenfan was het een eer om Jumbo-Visma’s Riejanne Markus en Richard Plugge te omtmoeten.”

Jumbo-Visma

Markus was eveneens vereerd en nodigde Cook uit om in de toekomst eens een bezoekje te brengen aan een echte wedstrijd. Op social media werd door fans geopperd om Apple de sponsor te laten worden van de Nederlandse wielerploeg. Supermarktketen Jumbo stopt namelijk met het sponsorschap.

Riejanne komt uit het buurtschap De Zwarte Kat en is een internationaal bekende wielrenster. Ze pakte bijvoorbeeld al WK-goud tijdens de gemengde ploegenestatfette en werd vorig jaar Nederlands kampioen op de weg. DIt jaar pakte de talentvolle wielrenster het goud bij het NK Wielrennen bij het tijdrijden.

Foto: Riejanne Markus

Advertenties

Accuraat