Search
Close this search box.

Amstelvener Martin Garrix voor vierde keer beste dj van de wereld

De in Amstelveen geboren en getogen dj Martin Garrix is voor de vierde keer uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Hij sleepte de prijs ook al binnen in 2016, 2017 en 2018. Door de prijs voor de vierde keer te winnen gaat hij de dj Tiësto voorbij op de eeuwige ranglijst. De dj uit Breda pakte de prijs drie keer. Alleen Armin van Buuren mag zeggen dat hij vijf keer tot werelds beste is gekozen.

De 26-jarige Martijn Garritsen begin zijn carrière in Amstelveen door op veel kleine feestjes te draaien onder de naam DJ Marty. Zijn kwaliteiten werden zichtbaar voor een breed publiek toen hij in P60 op het Stadsplein ging optreden.

Animals

Zoals een goede dj betaamt startte hij ook met het produceren van muziek. Na enkele remixen en projecten maakte zijn soloplaat Animals in 2013 wereldwijd indruk. De knallende productie redde het zelfs tot nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk.

De dj-carrière van de Amstelvener liep daarna als een malle. Garrix stond op grote festivals en zijn energieke shows vielen goed bij miljoenen dance-liefhebbers wereldwijd. De piepjonge dj kreeg een grote schare fans die ervoor hebben gezorgd dat hij vanaf 2016 vier keer de titel beste dj van de wereld binnensleepte. De verkiezing die door het Britse tijdschrift DJ Mag wordt georganiseerd wordt namelijk door het publiek bepaald.

Empire State Building

De Amstelvener, die tegenwoordig op de Amsterdamse Zuidas woont, vierde zijn uitverkiezing bovenop de Empire State Building in New York waar hij een dampende set van uur in elkaar zette. “Het voelt heel onwerkelijk om weer op nummer 1 te staan en ik zal de steun die ik krijg nooit als vanzelfsprekend beschouwen,” was de reactie van de nuchtere Amstelvener.

 

Advertenties

Accuraat
Cookieconsent met Real Cookie Banner