Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amstelveners kunnen in het najaar stemmen voor nieuwe inrichting Stadsplein

Naar alle waarschijnlijkheid kunnen Amstelveners in het najaar gaan stemmen voor een nieuwe inrichting van het Stadsplein. Dat zegt de gemeente in een persbericht over de plaatsing van het vernieuwde speeltoestel op het Stadsplein.

Lees ook: Speeltoestel Stadsplein keert eind juni terug, oplossing in de maak voor verplaatste plantenbakken

De verlevendiging van het Stadsplein staat op hoog op de Amstelveense agenda. Sinds jaar en dag staat de rode vlakte al ter discussie en wordt vaak gekscherend gezegd dat menig Oost-Duits architect jaloers zou zijn op het plein.

Plantenbakken

Onlangs werden op het Stadsplein al nieuwe verrijdbare plantenbakken geplaats. Afgelopen vrijdag werd een vernieuwd speeltoestel onthuld. En wat de gemeente betreft is dit nog maar het begin. In het najaar moeten er enkele plannen voor de inrichting van het nieuwe plein worden gepresenteerd.

Belangrijk onderdeel van de plannen is de verplaatsing van de vrijdagmarkt naar de Rembrandtweg. Hierdoor komt het plein (ook op de zes andere dagen van de week) vrij voor een nieuw, groener ontwerp. De verwachting is dat heel Amstelveen in het najaar kan stemmen op een nieuwe ontwerp voor het Stadsplein. De gemeente werkt de plannen hiervoor op het ogenblik uit.

Lees ook: ‘Verplaatsing naar Rembrandtweg is doodsteek voor markt Amstelveen’

Foto: VLN

Advertenties

Accuraat