Search
Close this search box.

Amstelveners kunnen stemmen voor nieuw kleurig kunstwerk in grijs en grauw busstation

busstation

De gemeente Amstelveen wil het busstation Amstelveen in het Stadshart aantrekkelijker te maken voor reizigers. Naast onderhoudswerkzaamheden wordt een 12 meter lange wand op het busstation verfraait met kunst. Amstelveners kunnen stemmen op hun favoriete ontwerp via het online participatieplatform Denk Mee Amstelveen.

De gemeente vindt het belangrijk dat het busstation een aantrekkelijke uitstraling krijgt. Op het ogenblik vinden veel bewoners dat het busstation een grijze en grauwe bedoening is. “We willen dat het busstation echt een visitekaartje van Amstelveen is”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur, verkeer en vervoer). “Naast een grondige onderhoudsbeurt willen we graag iets toevoegen aan het station, waar reizigers blij van worden of met elkaar over in gesprek kunnen gaan.”

Lees ook: Opknapbeurt moet verloedering van Amstelveens busstation voorkomen

De muurschildering wordt op een afscheidingswand in de hoek van het busstation (onder de op- en afrit van de erboven gelegen parkeergarage) aangebracht. De wand is bijna 4 meter hoog en 12 meter breed. De gemeente Amstelveen heeft op advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) twee lokale kunstenaars uitgenodigd om op deze wand een kunstuiting te realiseren.

Stem mee

Kunstenaars Irene Brok en Mees van Rijckevorsel hebben twee ontwerpen ingediend. De keuze van Amstelveners is doorslaggevend. Dus maak een account op het online platform Denk Mee Amstelveen aan (denkmee.amstelveen.nl) en stem mee! Wie weet zie je jouw favoriete ontwerp eind mei terug in het busstation. Stemmen kan tot en met 28 april.

Sinds kort wordt op het busstation in het Stadshart intensiever schoongemaakt en is de verlichting verbeterd. Op korte termijn krijgt het plafond van het overdekte deel van het busstation een hogedrukreiniging. Verder heeft er een gerichte actie plaatsgevonden om weesfietsen en fietswrakken te verwijderen.

Advertenties