Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amsterdamse (44) rijdt in op politiewagen bij wilde achtervolging door Amsterdamse Bos

Tijdens een wilde achtervolging die begon aan de Amsterdamseweg heeft gisteren een Amsterdamse vrouw van 44 jaar geprobeerd om op agenten in te rijden. De dollemansrit eindigde uiteindelijk op een industrieterrein bij Schiphol. De vrouw en een medepassagier zijn aangehouden.

Het als gestolen te boek staande voertuig werd opgemerkt aan de Amsterdamseweg en kreeg vlakbij ANNA een stopteken waar in eerste instantie ook door de bestuurster op werd gereageerd. De vrouw besloot uiteindelijk toch weg te rijden.

Meerdere overtredingen

Hierop werd een achtervolging door meerdere politiewagens ingezet. De vrouw beging hierbij meerdere overtredingen en reed ter hoogte van de kruising Schipholweg/Schipholdijk zelf op een politievoertuig in. De auto werd geraakt maar er vielen hierbij geen gewonden.

Op een industrieterrein aan de Breguetlaan bij Oude Meer kwam de auto vervolgens tot stilstand. De vrouw en de medepassagier namen hierop de benen. Korte tijd later werden de twee aangehouden. Het duo is ingesloten voor verhoor en wordt verdacht van heling en poging doodslag. 

Advertenties