Zoek
Sluit dit zoekvak.

Architectenbureau geselecteerd: eerste schetsen van uitbreiding De Meerkamp

De gemeente heeft een architect gevonden voor de uitbreiding van zwembad De Meerkamp. Architectenbureau Slangen+Koenis uit IJsselstein heeft de eer om de nieuwbouw van het zwembad te ontwerpen. De eerste schetsen zijn vandaag door de gemeente openbaar gemaakt.

Het ingediende schetsontwerp van het architectenbureau voldeed volgens de beoordelingscommissie het best. In het ontwerp is rekening gehouden met een eventuele latere keuze voor renovatie van het bestaande sportcomplex of vervangende nieuwbouw. De planning is om de bouw begin 2023 aan te besteden, zodat de bouw in de tweede helft van 2023 van start kan gaan. Oplevering en ingebruikname staan gepland voor eind 2024.

Capaciteit

De Meerkamp is in 1994 gebouwd voor een gemeente met ruim 75.000 inwoners. Inmiddels is dit aantal gegroeid naar bijna 93.000. Dit geeft de noodzaak voor een extra zwemvoorziening aan. Zeker als het gaat om zwemlessen. Mede door de sluiting van een klein zwembad in Uithoorn is de wachtlijst in Amstelveen opgelopen tot 900 kinderen.

“We hechten veel belang aan de zwemveiligheid van kinderen en dus is het belangrijk dat zij tijdig zwemles kunnen krijgen,” reageert sportwethouder Herbert Raat. “Het realiseren van extra zwembadwater draagt bij aan het verkorten van de wachtlijsten voor zwemlessen die er momenteel zijn.” In het gekozen schetsontwerp is het nieuw te bouwen 25×21 meter wedstrijdbad naast de bestaande sporthal geplaatst. Het ontwerp wordt momenteel verder uitgewerkt.

Energiezuinig

De nieuwbouw is energiezuinig en duurzaam en voldoet aan het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid. Energie wordt opgewekt via onder meer zonnepanelen op het dak en door het gebruik van warmtepompen (all-electric installatie). Daarnaast wordt gebruikgemaakt van energiezuinige LED-verlichting en daglicht. Momenteel vindt ook een onderzoek plaats naar alternatieve fossielvrije energieopwekking voor de toekomstige situatie van het gehele zwembadcomplex.

Informatieavond

Voor omwonenden en andere geïnteresseerden vindt op dinsdag 1 november een informatieavond (vrije inloop) plaats in De Meerkamp tussen 19.00 en 20.00 uur. Hier worden de plannen gepresenteerd en zijn de architect, de gemeente en AmstelveenSport aanwezig om toelichting te geven.

Advertenties

Accuraat