Search
Close this search box.

Argentijnse sferen bij ijskoude derby in Bovenkerk

Vijf jaar moesten de Amstelveense tifosi wachten op een nieuwe Roda’23 – Sporting Martinus. Nu de lokale kraker weer op het programma stond, leefden de Rodi- en Martinianen al maanden naar de derby toe. Het leverde een sfeer op waar menig Argentijnse club nog een puntje aan kan zuigen.

Al voorafgaand aan de wedstrijd wisten beide teams de druk op te voeren. Plaagstootjes via de Whatsapp maar ook het beeld De Sporters aan de Van der Hooplaan kreeg clubshirts omgehangen. Alles als inleiding naar het grote moment op zondag 4 december 14.00 uur.

Derde helft

Naar alle waarschijnlijkheid was er geen Bengaalse fakkel of rook meer te krijgen in de omgeving. Allemaal opgekocht door de fanatieke kernen van beide clubs. En fanatiek is het alleen op het gebied van aanmoedigen en plagend uitdagen. In de derde helft van de wedstrijd moet er gewoon weer gezamenlijk gehost en gehesen.

In de 23ste minuut van de wedstrijd was er een eerbetoon aan de onlangs overleden Rodiaan Pascal Zegwaard. Op De Trap van de kantine, waar de ‘harde kern’ van Roda’23 trouw staat, werden groene fakkels en groene rookpotten ontstoken. Het leverde een indrukwekkend schouwspel op. Burgemeester Tjapko Poppens keek vol bewondering naar alle acties. Al werd hij door De Trap nog wel even teruggefloten toen hij een biertje binnen de hekken nuttigde.

Tijdens de gehele wedstrijd trakteerden de rivalen elkaar nog op vele rookpotten. De wedstrijd moest zelfs een klein ogenblik worden stilgelegd door de scheidsrechter die zichtbaar wel kon genieten van de Argentijnse sferen in het ijskoude Bovenkerk.

Reclame voor Amstelveen

De beide trainers van de ploegen konden ondanks de teleurstellende 0-0 hun geluk niet op. “Volgens mij is heel Amstelveen weer blij dat deze wedstrijd terug is. Volgens mij was het vandaag min twee graden en als je dan kijkt naar hoeveel mensen er langs de lijn staan, is dat fantastisch,” reageerde Sporting Martinus-trainer Tom Verhoek.

Roda’23-trainer Bnar Tofeel kon daar alleen maar mee instemmen. “Al weken-, nee maandenlang zijn mensen met deze wedstrijd bezig. Iedereen wil helpen om de sfeer grandioos te maken. Het is de mooiste reclame die je kan hebben voor Amstelveen.”

Morgen een uitgebreide samenvatting en nabeschouwing in het lokale voetbalprogramma De 8 van Amstelveen.

Advertenties