Zoek
Sluit dit zoekvak.

Automobilisten in Amstelveen rijden 350 keer per jaar weg na blik- of letselschade

Een schutting omver rijden, tegen een geparkeerde auto aan botsen of een andere verkeersdeelnemer aanrijden: bestuurders die blik- of letselschade veroorzaken moeten zich altijd melden bij de benadeelde. Toch gebeurt dat niet altijd. In Amstelveen gaat het om 350 gevallen per jaar volgens cijfers die Independer verzamelde.

Amstelveen staat daarmee op plek 200 in de ranglijst van 342 gemeenten die zijn gemeten. Per 10.000 inwoners rijdt er 80 keer iemand weg zonder zich te melden. Op de eerste plaats in Nederland staat de gemeente Woerden. Daar ligt het gemiddelde op 183 per 10.000 inwoners. Een opvallende zesde plek is voor onze buurgemeente Ouder-Amstel. Daar ligt het gemiddelde op 163.

Strafbaar

“Iemand die een aanrijding veroorzaakt, is wettelijk verplicht op de plaats van het ongeval te blijven tot de politie er is. Doet iemand dat niet, dan is die persoon strafbaar. Dit kan ook gevolgen hebben voor jouw autoverzekering, omdat de verzekeraar die kan opzeggen. Het afsluiten van een nieuwe polis wordt dan een stuk moeilijker”, legt Independer auto-expert Menno Dijcks uit. Op doorrijden staat een maximale gevangenisstraf van 3 maanden en een geldboete van ten hoogste 8100 euro. Ook kan iemand zijn rijbewijs voor maximaal vijf jaar kwijtraken. 

Bron: Independer

Advertenties

Accuraat