Zoek
Sluit dit zoekvak.

Automobilisten negeren massaal Bussluis Bovenkerk (en wij hebben de beelden!)

Bijna twee jaar ligt de bussluis in Bovenkerk er, maar nog steeds wordt de route tussen de Legemeerdijk en  de Noorddammerlaan veelvuldig als sluiproute gebruikt. 1Amstelveen is momenteel bezig met een documentaire over de bussluis en had de afgelopen week (19-26 juli) 24 uur per dag een camera op de bussluis gericht. Dit leverde bijzondere beelden op.

Nieuwe sluiproutes, over het fietspad, toch proberen over de bussluis heen te gaan. Beelden te over. 1Amstelveen heeft van 19 tot en met 26 juli de bussluis in de gaten gehouden en keek, bij het zien van alle beelden, haar ogen uit.

1Amstelveen, de lokale publieke omroep,  is momenteel bezig met een documentaire over de bussluis met de titel ‘2.43 m² onrust. Hoe een bussluis een dorp verdeelt” In deze documentaire komen alle hoofdrolspelers en buurtbewoners die ook maar iets met het proces van doen hebben aan het woord. Wat ging er allemaal aan de plaatsing vooraf en hoe zorgde de komst van de bussluis er voor dat een dorp als Bovenkerk verdeeld raakte.

Momenteel loopt er nog een rechtszaak tegen de gemeente. De documentaire, die gemaakt wordt met steun van het Mediafonds, is naar alle waarschijnlijkheid, in afwachting van de rechtszaak,  aan het eind van het jaar te zien bij 1Amstelveen.

Advertenties