Zoek
Sluit dit zoekvak.

Becker verrast na verkiezing als Statenlid: binnenkort overleg over toekomst bij AVA

Vooraf had Amstelvener Michel Becker er weinig fiducie in dat hij Statenlid zou worden. BBB rekende wel op winst maar dat ze de grootste van Noord-Holland zijn geworden overtreft iedere verwachting. De fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen (AVA) denkt dat hij genoeg tijd heeft voor twee functies.

Vanzelfsprekend gaat Becker de komende dagen in gesprek met zijn lokale fractie. Een logische zet zou zijn dat het tweede raadslid van Actief voor Amstelveen, Gonnie van Rietschoten, fractievoorzitter wordt. “Aan de kwaliteiten in onze fractie ligt het niet,” zegt Becker hierover. “Maar Gonnie is bijvoorbeeld ook ondernemer. Vraag is of zij dat kan combineren. We gaan gewoon met de fractie kijken wat het beste is.”

Aan de bak

Becker was woensdagavond aanwezig in Haarlem waar BBB was samengekomen voor de uitslagenavond van de Provinciale Staten . “Bij de eerste exitpolls kreeg ik al appjes van fractieleden. En dan zie je opeens die tellingen en dan denk je ‘het komt nu toch ernstig dichtbij’. Wij dachten vier of vijf zetels te halen dus ik stond op een veilige achtste plek. Maar met negen zetels moet ik nu toch aan bak,” aldus een trotse Becker.

Omdat Becker veel ervaring heeft in de politiek is hij ook betrokken bij de onderhandeling van BBB met de overige fracties in de provincie. Naar goed gebruik mag de grootste partij het initiatief nemen voor het vormen van een coalitie. En die grootste fractie is sinds woensdagavond BBB.

Advertenties

Accuraat