Zoeken
Sluit dit zoekvak.

UPDATE: Bedrijf van bij dodelijk ongeval betrokken busje op vervelende wijze benaderd over toedracht

Het bedrijf dat eigenaar is van de bestelbus die gisteren betrokken was bij een ongeval met dodelijke afloop is gisteren op vervelende wijze benaderd. Onbekenden dachten de toedracht van het ongeval al te weten. Zij vonden het nodig om de veronderstelde rol van de bestuurder van het busje op vervelende wijze aan het bedrijf kenbaar te maken.

Lees ook: Motorrijder overleden na ongeval Burgemeester Stramanweg 

De politie laat in een statement op Twitter echter duidelijk weten dat rol van de bestuurder nog onderzocht wordt, maar dat de eerste signalen zijn dat het ongeluk niet door zijn handelen is veroorzaakt.

“Deze heftige aanrijding heeft grote impact op alle betrokkenen. Wij roepen iedereen daarom op om terughoudend te zijn met uiten van een (ongegrond) oordeel,” laat de politie weten.

UPDATE

De politie laat vandaag weten dat het inmiddels duidelijk is geworden dat het voor de bestuurder van de bestelbus onmogelijk is geweest om een aanrijding met motorrijder te voorkomen.

Volgens de politie kan op basis van de foto’s die media hebben gepubliceerd een andere conclusie worden getrokken. “Mensen die op basis van deze foto’s conclusies trekken en deze publiekelijk delen, willen wij daarom vragen hier alsjeblieft mee te stoppen.”

Daarbij laat de politie ook weten dat bedreigingen aan het adres van de bestuurder gewoon strafbaar zijn.

Overigens meldt NH Nieuws dat de eigenaar van het bedrijf niet is lastiggevallen.

Foto: VLN

Advertenties