Search
Close this search box.

Beelden 1Amstelveen over bussluis dwingen gemeente per direct tot maatregelen

De gemeente heeft per direct opdracht gegeven om paaltjes te plaatsen op het trottoir naast de bussluis in Bovenkerk om te voorkomen dat automobilisten via het fietspad langs de bussluis rijden. Verder gaat handhaving verscherpt toezicht houden bij de bussluis. Bij overtredingen wordt niet meer eerst gewaarschuwd, maar direct een bekeuring uitgeschreven. Deze maatregelen gaan per direct in.

Aanleiding zijn de beelden die 1Amstelveen afgelopen maandag uitzond van de diverse verkeersovertredingen op en rondom de bussluis in Bovenkerk. Op de beelden is duidelijk te zien dat veel automobilisten de bussluis op diverse manieren ontwijken en er zelfs overheen rijden.

Wethouder Herbert Raat: “Met het plaatsen van paaltjes voorkomen we dat automobilisten de sluiproute langs de bussluis nemen. Dat auto’s over de bussluis heen rijden, is met verkeerstechnische maatregelen niet te voorkomen. Ons team handhaving gaat verscherpt toezicht houden, totdat we hier onze plannen voor een verkeersluw verblijfsplein kunnen realiseren.”

Later dit jaar dient er nog een rechtszaak over de bussluis. De plannen van de wethouder om er een verkeersluw plein te maken, mogen dus nog niet in werking worden gesteld.  “We kunnen echter pas beginnen als de gerechtelijke procedure tegen de bussluis is afgerond. Daarom gaan we onderzoeken of het in de tussentijd mogelijk is om camera’s met kentekenherkenning bij de bussluis te plaatsen, zoals in de gemeenten Breda en Heerlen al gebeurt. Automobilisten die hier door de bussluis rijden, ontvangen direct een bekeuring.”

Advertenties