Search
Close this search box.

Belklus heeft nu ook elektrische auto: ‘Sociaal aspect belangrijk tijdens het klussen’

De Belklus bestaat al dertig en gaat ook mee met de tijd. Waarbij de vrijwilligers al veel klusjes uitvoerden om energiezuiniger wonen mogelijk te maken, heeft de organisatie nu ook een duurzame elektrische bestelbus tot de beschikking.

De bus werd donderdag in gebruikgenomen. Burgemeester Tjapko Poppens mocht weer eens een schaar en lint aan de slag om het heuglijke feit te vieren. Poppens benadrukte dat de functie van de Belklus nog steeds enorm groot is onze regio. Naast het klussen vormt het sociale aspect namelijk ook een belangrijke rol in de dienstverlening.

Vrijwilligster Nelleke Brand-Gouw kan erover meepraten. Zij is vaak het eerste aanspreekpunt voor de hulpbehoevenden: “Ik merk het als ik aan de telefoon zit. En dan komt er een vraag of luxaflex kunnen worden opgehangen. Maar eer dat is uitgelegd ben je een half uur verder. Dus je kan echt merken dat mensen behoefte hebben om te praten.”

Valpreventie

De Belklus is ook belangrijk om de veiligheid in woningen naar een hoger niveau te tillen. Dat is belangrijk, vooral om te voorkomen dat ouderen vallen. Een val zorgt vaak voor een lange en vervelende nasleep. Voorkomen is beter dan genezen is dan ook het motto van de Belklus.

Meer weten over de Belklus? Ga naar de website.

Advertenties