Search
Close this search box.

Bert Halm stopt als bestuursvoorzitter van Eigen Haard

Bestuursvoorzitter Bert Halm neemt per 1 januari 2023 afscheid van woningcorporatie Eigen Haard. Halm wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Hof Wonen in Den Haag, een van de nieuwe zelfstandige woningcorporaties die voorkomt uit Vestia.  

De scheidend bestuursvoorzitter heeft sinds 2015 roerige tijden meegemaakt in Amstelveen. Vooral de Aquarius-flat was lange tijd een hoofdpijndossier. Ook lag Eigen Haard een tijdje in de clinch met Amstelveen. Onze gemeente weigerde de prestatieafspraken te tekenen en in een interview met het Amstelveens Nieuwsblad erkende Halm dat het anders moest bij Eigen Haard.

Halm kijkt nu in 2022 wel met tevredenheid naar Eigen Haard. “‘De collega’s, de bewoners, de uitdagingen in de Metropoolregio, ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt. De organisatie staat gelukkig als een huis en ik blijf gelukkig werken in de volkshuisvesting. Want daar ligt mijn hart.”  

Eigen Haard krijgt in ieder geval een nieuwe bestuurder in de persoon van Anke Huntjes. Zij komt van Pré Wonen uit Zuid-Kennemerland en IJmond. Haar komst was al eerder aangekondigd. “De komende tijd wordt gekeken naar de invulling van de vacature in het bestuur. Het is de bedoeling dat het bestuur straks weer uit twee personen bestaat,” aldus Rutger Koopmans, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Eigen Haard.

Advertenties