Search
Close this search box.

Beslist! (12): lokale politiek samengevat in een half uur

beslist

Wat deed de gemeente in de oorlog met het eigendom van Joodse inwoners? En waarom kwam er eerst wél en nu toch weer géén hospice aan de Lindenlaan? Het zijn enkele vragen waarop we het antwoord zoeken in de twaalfde aflevering van Beslist!, het programma van 1Amstelveen, waarin in iets meer dan een halfuur de Amstelveense politiek van de afgelopen maand wordt samengevat.

Studiogast is deze keer onder anderen VVD-wethouder Adam Elzakalaj, die het besluit heeft genomen de onroerende-zaakbelasting flink te verhogen en die een uitweg moet zoeken in de Amstelveense wooncrisis.

Ook hebben we een interview met Hans Schouffoer, lid van het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Hij legt uit wat het waterschap gaat doen om de waterkwaliteit van de Amstelveense Poel te verbeteren. 

Verder: hoe reageerde Amstelveen op de oorlog tussen Israël en Hamas, wat komt er terecht van de verbouwing van industrieterrein Legmeer en wie neemt het besluit om de gemeenteraad niet meer te laten vergaderen met de stopwatch in de aanslag?

Beslist! wordt gepresenteerd door Julia den Heijer en Roel Smit. Techniek: Frank Duncker.

Advertenties

Accuraat