Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bezoekers Bankrashof verrast over sluiting Lidl: ‘Nu moet ik naar de Amsterdamsweg’

Het nieuws dat Lidl op Bankrashof per 1 juli de deuren gaat sluiten is een grote teleurstelling voor veel bezoekers van het buurtwinkelcentrum. Wijkbewoners moeten voor de goedkope Duitse supermarkt nu uitwijken naar de Amsterdamseweg of Groenhof. Vooral voor minder mobiele mensen is dat een probleem.

De Lidl is niet de enige winkel die verdwijnt in winkelcentrum Bankrashof. Zo worden de huurcontracten van Sidorak Hairstyling en kledingzaak Trends for Friends niet verlengd per 2025. Dit kregen beide winkels te horen van verhuurder en vastgoedbeheerder Rijsterborgh.

Herinrichting

De eigenaar van het winkelcentrum laat aan 1Amstelveen weten dat zij binnenkort in overleg gaan wat er precies met Bankrashof gaat gebeuren. Tot die tijd wil Rijsterborgh niet inhoudelijk ingaan op een eventuele herinrichting.

Schoenmaker Hans Heine, die gevestigd is op het pleintje bij de ingang van Bankrashof, betreurt het vertrek van de supermarkt. “Het waren altijd erg fijne buren,” aldus Heine. De schoenmaker denkt niet dat hij omzet gaat mislopen nu Lidl vertrekt.

Advertenties