Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blauwe zone en hoogtebalk op parkeerterreinen ‘t Loopveld

Vanwege overlast door langparkeerders geldt sinds kort op alle parkeerterreinen langs sportpark ’t Loopveld een maximale parkeerduur van 3,5 uur. Binnenkort plaatst de gemeente bij het grote parkeerterrein ook een hoogtebalk om kampeervoertuigen te weren.

Om te voorkomen dat langparkeerders uitwijken naar het parkeerterrein aan de zijde van de Saskia van Uylenburgweg is ook hier een blauwe zone ingesteld. 

De overlast vond al langer plaats op parkeerterrein de Aanloop (aan de kant van de Amstel), waar plek is voor 230 auto’s. De langparkeerders hielden zo’n honderd plaatsen bezet. Tot de gemeente een brandbrief van de sportclubs op ‘t Loopveld ontving. Deze brief waarschuwde voor verkeersonveilige situaties tijdens drukke sportweekenden.

“Daarom is een verkeersbesluit genomen om een hoogtebeperking en een maximale parkeerduur in te kunnen stellen. We zullen hierop handhaven. Mocht dit alles onvoldoende blijken, dan kijken we naar aanvullende maatregelen’’ zegt Herbert Raat (wethouder parkeren, sport en verkeer). 

Tevens doet de wethouder een beroep op sporters en ouders van sportende kinderen om zo veel mogelijk met de fiets of te voet te komen. “Dit verlaagt de parkeerdruk en bevordert de verkeersveiligheid op piekmomenten, zoals in het weekend,” aldus Raat.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner