Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Boeren van Amstel en ANWB werken samen in fietsroute: ‘Zorgen dat de polder prachtig blijft’

fietsroute

Juist als de herfstbladeren vallen kan het mooi zijn om bij droog weer de fiets nog even te pakken. Sinds kort is er door de ANWB en Boeren van Amstel de fietsroute ‘Rondje Groen Amstelland’ uitgezet die langs de mooiste plekjes in onze regio gaat. Met vooral aandacht voor historie en natuur.

De samenwerking tussen de ANWB en Boeren van Amstel lijkt in eerste instantie misschien een rare maar Michel Penterman van Boeren van Amstel vind juist van niet. “Zowel de ANWB als wij willen laten zien welke natuur er is rond Amsterdam. Een dergelijke fietsroute zorgt voor meer aandacht voor het landschap in onze omgeving. Als toeristen en stedelingen daarnaartoe trekken is het ook goed voor de boeren.” 

Lees ook: Grootste melkpak ter wereld hangt langs A9 om aandacht te vragen voor werk lokale boeren

Want aandacht houdt de boeren levend. Tenminste, aandacht voor het werk wat ze verrichten. Zo vertelt boerin Marie-José van Oostveen dat zij samen met andere boeren zorgt dat de weidevogels in de Bovenkerkerpolder hun plekje blijven vinden: “Wij maaien bijvoorbeeld pas in juni en niet in het broedseizoen. Met zulke kleine maatregelen zorgen we dat deze polder prachtig blijft,” zegt ze voor de camera van 1Amstelveen.

Van Oostveen hoopt dat veel ‘stedelingen’ de moeite nemen om de route te rijden. Volgens haar is de Middenweg in de Bovenkerkerpolder, ook wel Weidevogelboulevard genoemd, een genot om te fietsen. Een oase van rust. “Tenminste, als de vliegtuigen niet overvliegen,” zegt ze met een knipoog. 

De fietsroute is te vinden op de site van de ANWB maar ook in de Eropuit-app.  

Advertenties