Zoek
Sluit dit zoekvak.

Burgerbelangen Amstelveen: ‘Meer fietsnietjes bij ingangen heemparken en Amsterdamse Bos’

burgerbelangen

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt dat er betere parkeergelegenheid voor fietsen moet komen bij de Amstelveense heemparken en het Amsterdamse Bos. De partij heeft geconstateerd dat daar op de meeste plekken fietsers hun fiets niet fatsoenlijk kunnen parkeren, wat resulteert in overvolle en ontoegankelijke stoepen.

Als het aan bbA ligt worden er snel fietsnietjes bij de Amstelveense ingangen van het Amsterdamse Bos en de heemparken geplaatst. De partij is van mening dat dit een eenvoudige oplossing is om het probleem van het ontbreken van adequate fietsparkeergelegenheid aan te pakken.

‘Onvoldoende parkeerplekken voor fietsen’

Ewa Petiet (raadslid bbA): “Amstelveen beschikt over prachtige heemparken en het Amsterdamse Bos, waar mensen graag van genieten. Veel mensen komen op de fiets naar deze bestemmingen om vervolgens te voet verder te gaan. Echter, er zijn momenteel geen of onvoldoende parkeerplekken voor fietsen bij de ingangen van het bos en de parken, waardoor fietsers hun fiets op de stoep plaatsen of mee het park in nemen, wat de toegankelijkheid belemmert en voor een rommelige situatie zorgt.”

Burgerbelangen Amstelveen is van mening dat het de verantwoordelijkheid van de gemeente is om fietsparkeerplekken te verzorgen, zodat mensen hun fiets op een nette manier kunnen parkeren en de stoep toegankelijk blijft voor iedereen.

Advertenties

Accuraat