Search
Close this search box.

Bus blokkeert rotonde en zorgt voor grote file op Sportlaan in natte avondspits Amstelveen

Op de Van Der Hooplaan en de Sportlaan stond het verkeer woensdagavond rond 18.00 uur flink vast. Door een stuurfoutje heeft een buschauffeur van Connexxion zich klem gereden op de rotonde op de Van der Hooplaan bij de Sportlaan.

Een buschauffeur wilde de verkeerde afslag van de rotonde nemen, bedacht zich en dacht nog net voldoende ruimte te hebben om dit te corrigeren. Helaas gooide een lantaarnpaal roet in het eten en had de chauffeur daardoor toch te weinig ruimte.

Door de knik die ontstond tussen het voorste deel en het achterste deel van de gelede bus, schoot de bus in een beveiliging.

De bus blokkeerde daardoor voor een groot deel de rotonde. Verkeer vanaf de Sportlaan zocht over het fietspad een weg om de bus heen.

Medewerkers van de technische dienst van Connexxion moesten er aan te pas komen om deze beveiliging uit te schakelen waardoor de bus weer in beweging kon.

Via het fietspad is de bus uiteindelijk voor de supermarkt langs weg gereden. Volgens omstanders heeft de bus er ruim 45 minuten gestaan.

Fotograaf: VLN Nieuws 

Advertenties

Accuraat