Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bussluis Bovenkerk afgebroken

Maandagmorgen werd in alle vroegte en in de stromende regen begonnen met het afbreken van de veel besproken bussluis voor de Sint Urbanuskerk. Dit is echter van zeer korte duur want dinsdag wordt er al weer begonnen met de aanleg van een nieuwe bussluis. Reden van deze operatie is dat er vanaf 21 juli met elektrische bussen wordt gereden en daarvoor was de huidige bussluis te hoog.

In april kondigde de gemeente al aan dat de bussluis vervangen zou worden om aan de wensen van busbedrijf Connexxion te voldoen. De werkzaamheden duren tot en met vrijdagmiddag 16:00 uur. Tot die tijd is de weg , met uitzondering van fietsers en bromfietsers, afgesloten. Bus 171 rijdt de komende dagen via de Salamander en de Zetterij.

Documentaire

Het is de zoveelste aflevering van de soap rondom de bussluis in Bovenkerk. Al sinds 2018 houdt deze de gemeenschap Bovenkerk bezig. Er is inmiddels zoveel gebeurd dat 1Amstelveen momenteel werkt aan een documentaire over de bussluis. “Het gaat echter nog wel even duren voordat die af is”, zegt maakster Eveliene Quaijtaal. “Net als die hele bussluis is ook de documentaire een zeer langlopend proces. We zijn nu ruim anderhalf jaar bezig en zijn ook bijna klaar, maar we wachten nog steeds op een hoger beroep bij de rechtbank die door bewoners in aangespannen. Voor de zitting is alleen nog steeds geen datum.” De verwachting is dat de documentaire in het najaar te zien is.

Advertenties