Search
Close this search box.

Buurtfeest Keizer Karelpark succes: ‘Ik heb voor het eerst met mensen gesproken die ik al lang alleen langs mijn huis zie lopen”

Een aantal buurtbewoners heeft zondag een buurtfeest gehouden in de wijk Keizer Karel Park. Het evenment vond plaats bij de speeltuin op de hoek Lindelaan / Hortensialaan.

De mensen uit de buurt waren blij met het initiatief en konden de drankjes, hapjes en het gebodene waarderen. “Supergezellig dat dit gebeurt, ik heb voor het eerst met mensen gesproken die ik al lang alleen langs mijn huis zie lopen,” aldus een van de buurtbewoners.

“Omdat dit de eerste keer was dat wij dit organiseren hadden we een limit gesteld wie wij wilden uitnodigen,” vertelt mede-organisator Simon Lutz. Zo kregen de bewoners van de Duindoornlaan, Vuurdoornlaan, Sleedoornlaan, Boksdoornlaan en Hortensialaan een flyer in hun bus met een invitatie.

Lutz vervolgt: “Wij gaan nu evalueren met de groep die dit heeft georganiseerd en dan komen wij met een plan voor volgend jaar” Dat er weer een buurtfeest wordt georganiseerd in 2024 lijkt zeker.

“Hoe het eruit gaat zien weten we nu nog niet; dit jaar kregen we subsidie van KickASS, Platform C, Participe Amstellland, Amstelidee en de gemeente Amstelveen, en zonder financiële steun wordt een tweede editie lastig, maar wij hebben een jaar de tijd om het voor elkaar te krijgen. Er hebben zich al wat extra mensen gemeld die een volgende keer willen meehelpen en dat is mooi,” aldus Simon Lutz. “Dit wordt een feest van bewoners voor bewoners van de wijk Keizer Karel Park.”

Advertenties