Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bypass A9 geopend: VeenIX start Operatie Middeneiland

Sinds maandag 20 februari is het eerste deel van de bypass A9 in gebruik en start voor aannemer VeenIX ‘Operatie Middeneiland’ . Tijdens dit project worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om het tweede deel van de bypass in gebruik te nemen (eind maart) en voor de bouw van de noordelijke bak van de verdiepte ligging.

Geluidshinder

Gedurende Operatie Middeneiland rijdt het verkeer richting Holendrecht op het zuidelijke deel van de bypass en verkeer richting Schiphol nog op de huidige plek op de A9, de noordelijke rijbaan. Tussen het zuidelijke deel van de bypass en de noordelijke rijbaan van de huidige A9, ligt het middeneiland. In dit middeneiland moeten in vijf weken tijd veel werkzaamheden worden uitgevoerd. Sommige werkzaamheden brengen overdag forse geluidhinder met zich mee.  Zo gaan er weer damwanden worden geslagen.

Na de werkzaamheden, wordt in het weekend van 24 – 27 maart, het tweede deel van de bypass klaargemaakt voor gebruik. De A9 is dan eveneens gedeeltelijk afgesloten. Vanaf maandag 27 maart rijdt al het verkeer over de bypass. De volgende stappen zijn het slopen van bestaande viaducten en het bouwen van de verdiepte ligging.

Bron: Rijkswaterstaat

Advertenties