Search
Close this search box.

Carole Thate (oevreprijs) en Daniel Abraham Gebru (sporter van het jaar) grote winnaars op Sportgala

Para-wielrenner Daniel Abraham Gebru is vrijdagavond in Het Hermann Wesselink gekozen tot sporter van het jaar 2023 tijdens het door Amstelveen Sport georganiseerde Sportgala. De Peter Post Oevreprijs die voor de vierde keer werd uitgereikt ging naar Carole Thate. De Amstelveense hockeylegende en voormalig gezicht van De Johan Cruijff Foundation kreeg de prijs uit handenvol haar voorganger Karel Gietelink.

Eerder op de avond werd Marit van Buul uitgeroepen tot Talent van het jaar. De keepster van Pinoke verdiende de prijs door er vorig jaar persoonlijk voor te zorgen dat het Nederlandsteam onder 18 de 8-Nations won door zowel in de halve finale en de finale de beslissende shoot-out te stoppen. Van Buul, kreeg im aanwezigheid van et complete Nederlandsteam de prijs uit handen van burgmeester Poppens.

Serge Boyd, coach van basketbalclub MBCA werd coach van het jaar omdat hij met de onder-16 winnaar werd van de eredivisie.

Corrie van Hugten werd gekozen tot vrijwilliger van het jaar en de kreeg de prijs uit handen van wethouder Sport Herbert Raat. De wethouder maakte tevens bekend dat rugbyclub ARC was gekozen tot vereniging van het jaar. Zij ontvingen een cheque van 2500 euro.

De zeer feestelijke avond werd omlijst door diverse optredens. Na afloop werden alle Amstelveense kampioenen (minimaal Nederlands Kampioen) nog apart gehuldigd. Maandag is bij 1Amstelveen een uitgebreide reportage te zien van het sportgala en ziet u tevens de reacties van de winnaars.

Aan het eind van d avond maakte directeur Heleen van Ketwich Verschuur bekend dat hetbgals volgend jaar nog grootser zal worden. “Het is dan namelijk 25 jaar geleden dat we het eerste gala organiseerden. Speciaal daarom vieren we het eren van de sporters volgens jaar op grootse wijze in Schouwburg Amstelveen.”

Foto’s Bernadette Zevenhuizen

Advertenties