Zoek
Sluit dit zoekvak.

Coalitiepartners willen dat bewoners veilig fiets kunnen stallen in Amstelveen

coalitiepartners

Coalitiepartners D66, PvdA en VVD willen dat fietsendiefstal meer wordt bestreden in Amstelveen. Jaarlijks worden ongeveer een half miljoen fietsen gestolen in Nederland. Ook in Amstelveen worden er regelmatig fietsen en e-bikes gestolen.

“De fiets en de e-bike zullen in de toekomst steeds belangrijker worden, het is daarom belangrijk dat bewoners veilig hun fiets en e-bike kunnen stallen,” stelt D66-raadslid Youssef Ben Idder.

Samen met PvdA-raadslid Arnout van den Bosch, VVD-raadslid Menno van Leeuwen gaat Idder schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W. De drie partijen willen weten welke maatregelen zijn getroffen en welke maatregelen worden genomen om het aantal fietsdiefstallen te doen dalen.

Het voorstel Bewaakte fietsenstalling Amsteltram van PvdA, VVD, D66 en CDA over dit onderwerp is twee jaar geleden unaniem aangenomen. Hierin werd opgeroepen om meer te in investeren in bewaakte fietsenstallingen rondom OV-haltes van de Amsteltram

Infrastructuur

“Binnen de Vervoerregio Amsterdam worden de komende jaren 175.000 woningen gebouwd en naast de overige vervoermiddelen wordt sterk ingezet op de fiets en dan met name op de e-bike. Deze fietsen zijn duurder dan gewone fietsen en gewild bij het dievengilde. Wij moeten als raad onze verantwoordelijkheid pakken om fietsendiefstal tegen te gaan” aldus VVD raadslid Menno van Leeuwen.

Ook de PvdA vindt het tegengaan van fietsendiefstal belangrijk. PvdA’er Arnout van den Bosch: “De wegen in en om Amstelveen lopen vast door het toenemende autoverkeer. Het is daarom belangrijk om duurzame alternatieven te bieden. Een combinatie van fiets en OV kan aantrekkelijk zijn, maar dan moeten mensen niet bang hoeven zijn voor fietsendiefstal. Tijd om daar wat aan te doen

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner