Search
Close this search box.

College belandt in slechte film: bioscoopgigant Pathé komt niet naar Amstelveen

pathe

Bioscoopgigant Pathé heeft het Amstelveense college van B&W laten weten zich niet te gaan vestigen in Amstelveen. De nasleep van COVID en de sterk gestegen bouwkosten liggen aan de grondslag van het besluit. Pathé ziet daarom geen winstgevend scenario in Amstelveen.

De beslissing van Pathé komt als een mokerslag aan in Amstelveen. “Na al onze gezamenlijke en goede inspanningen, betreuren wij het stopzetten van de ontwikkeling door Pathé. Wij zullen ons blijven inzetten om een grote publiekstrekker naar het Stadshart te trekken die ook specifiek de doelgroep jongeren en jeugd bedient,” schrijft het college in een raadsbrief.

Lees ook: Komst Pathé naar Stadsplein met een jaar uitgesteld

“Wij kunnen echter niet anders dan het besluit respecteren en kijken met een open blik en hernieuwde energie naar andere scenario’s om ons Stadshart te versterken en te verlevendigen. Alternatieve aanbieders of bioscoopconcepten worden op korte termijn onderzocht,” aldus het college van B&W.

In het voorjaar van 2022 waren Pathé en de gemeente Amstelveen nog vol goede moed. Amstelveen zou een bioscoop krijgen met maar liefst zeven zalen. Eind vorig jaar werd de bioscoopgigant echter minder optimistisch. De plannen werden met een jaar uitgesteld. Eind vorige week kreeg het college van Amstelveen te horen dat Pathé definitief een streep zet door de Amstelveense plannen.

De komst van de bioscoop is ook een aderlating voor de vernieuwing van het Stadshart. De bioscoop is een belangrijk onderdeel om het centrum van Amstelveen te verlevendigen. Daarbij staat een verbouwing van de cultuurstrip op het programma waarbij ook duidelijk rekening was gehouden met een bioscoop.

Logische kandidaten om in Amstelveen een bioscoop te exploiteren zijn Vue en Kinepolis. De vraag is echter of zij wel instappen binnen het huidige klimaat. Daarbij staan er in de omgeving van Amstelveen nog twee bioscopen in aanbouw.

 

Advertenties