Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 8 van Amstelveen (83): AMVJ en RODA ’23 hebben bereiken nacompetitie in eigen hand

In aflevering 83 van De 8 van Amstelveen staat de voorlaatste speelronden van het seizoen 2023/2024 centraal. Nadat Legmeervogels zich al gekroond had tot kampioen en Sporting Martinus en Amstelveen Heemraad zich al hadden geplaatst voor de nacompetitie zorgden de gunstige uitslagen van afgelopen weekend er voor dat zowel AMVJ (0-0 tegen Buitenveldert) en RODA ’23 (9-0 zege op VFC) alles in eigen hand hebben om zich daar ook voor te plaatsen.

Amstelveen Heemraad hielp streekgenoot SV Ouderkerk (dat zelf vrij was) wel een handje door FC Purmerend met 3-1 te verslaan. Door de Amstelveense zege blijven de Ouderkerkers hoop houden op directe handhaving in de zaterdag derde klasse. Er zijn echter nog wel wat mitsen en maren.

Het is trouwens sowieso veel rekenwerk in deze uitzending. Via wat ingewikkelde constructies is het in ieder geval zo dat ook RODA ’23 alles op de laatste speeldag in eigen hand heeft. Door de nederlaag van Abcoude hoeft het alleen nog maar aan zich zelf te denken. Omdat Sporting Martinus tegen Antibarbari speelt in Rotterdam (en ze dus niet allebei kunnen winnen!) is RODA bij winst op DSOV (dat nog vecht tegen degradatie) zeker van de nacompetitie om promotie. Of ze winnen de derde periode of ze eindigen als vierde op de ranglijst.

Oh ja en als je je debuut maakte in het eerste van RODA ’23 moet je na afloop in de kleedkamer ene liedje zingen. Wij waren aanwezig ij het debuut van Sam Hoogland!

De 8 van Amstelveen is een wekelijks programma over de verrichtingen van de eerste elftallen van de Amstelveense voetbalclubs. Presentator Mathijs Groenewoud en analist Peter Grifhorst bespreken alle prestaties en het nieuws van de clubs.

Advertenties

Accuraat