Search
Close this search box.

De Stem van de Straat (25): ‘Moeten we nu echt plaatsmaken voor vogeltje grutto?’

Het is donderdag en dat betekent een nieuwe De Stem van de Straat. De 25ste alweer. Martijn Heus en Joy Ellen Bos gaan er weer met gestrekt been in bij het bespreken van het Amstelveense nieuws. 

Onvermijdelijk is natuurlijk de discussie over zwarte piet. Waar Martijn en Joy Ellen dachten dat de roetveegpiet ondertussen volledig is geaccepteerd, schrokken ze toch van de reacties op de Amstelveense sociale media. Er is nog even te gaan, zeg maar… 

Ook het uitbaggeren van de Poel komt aan bod, Het ziet ernaar uit dat dit een operatie gaat worden die vele miljoenen gaat kosten. Is dat het wel waard? Joy Ellen denkt dat het best valt terug te verdienen door de aantrekkingskracht die de Poel zou krijgen. Martijn twijfelt.

Natuurlijk haalt Martijn zijn streven om de Bovenkerkerpolder vol te bouwen ook weer van stal. Hij krijgt nog weinig bijval op de sociale media van 1Amstelveen. Daarnaast, de Bovenkerkpolder is het domein van de grutto. En de grutto is een belangrijk vogeltje. 

Dat en meer in de 25ste aflevering van De Stem van de Straat. Bekijk of luister de enige podcast die over Amstelveen gaat.

Advertenties