Zoek
Sluit dit zoekvak.

De wijkbewoner: Huub Philippens

In de rubriek De wijkbewoner stelt Hans Zwaan je voor aan een willekeurige wijkbewoner in Keizer Karelpark. Op deze manier schetst hij met pen en camera een beeld van onze mooie wijk en de bewoners.

In 1987 is Huub Philippens vertrokken uit Rotterdam om in Amstelveen te gaan wonen. Hij woont nog steeds met veel plezier in de Parmentierlaan in Keizer Karelpark.

De woningen zijn gebouwd in de jaren ’30. Leuk feitje: de architect van de wijk is Jan Wils, de architect van het Olympisch Stadion. Huub: “Het is zeer aangenaam wonen in deze buurt. Ik moest laatst een lamp ophangen aan het huis, maar voor mij was het te hoog. Een buurman heeft deze, toen wij een weekend weg waren, opgehangen. In deze buurt zijn de mensen hulpvaardig.”

Forever Young

Huub is 76 jaar, maar denkt nog niet aan stilzitten. Elke maandagmiddag geeft hij, samen met een aantal toegewijde vrijwilligers, kinderen bijles in de buurtkamer van het MOC. De gratis bijlessen zijn voor scholieren uit groep 7 en 8, die thuis geen Nederlands spreken. “Het is zeer dankbaar werk,” zegt Huub gemeend. De bezige bij zet zich ook in voor de SP-afdeling in Amstelveen.

“Het standbeeld van de twee schaftende boeren/arbeiders is voor mij een bijzondere plek in de wijk. Het beeld van Hans Bayens doet denken mij aan het feit, dat mijn wijk een polder is geweest: de Bovenkerkerpolder. Het kunstwerk is voor mij een symbool voor de wijk.”

Philippens vindt een buurthuis in de wijk een belangrijke ontmoetingsplek voor de bewoners. “De jeugd zou ook een eigen plek moeten hebben, waar ze op een goede manier samen kunnen komen. Geen afgezonderde plek, maar een eigen ruimte in het buurthuis. Jong en oud kunnen elkaar dan ook ontmoeten. Zo’n laagdrempelig buurthuis zou een verrijking voor de wijk zijn.”

Huub geeft ook de gemeente een compliment. Hij geeft een dikke pluim voor het prima onderhoud van het groen in zijn woonplaats. “De groenvoorziening in Amstelveen ziet er mooi uit!”

Wil jij ook dat Hans een keertje langskomt om je portretteren? Neem dan contact op met redactie@nieuwspleindekeizer.nl.

Deze rubriek komt van de website AAN! Amstelveen vanuit het project Nieuwsplein De Keizer. RTVA en AAN! werken op het ogenblik nauw samen. Foto’s en tekst: Hans Zwaan.

Advertenties